Menu
A+ A A-

PRKOS: "Kamen za pod glavu"

Predstavom “Kamen za pod glavu” Centra za negovanje tradicije iz Kragujevca i proglašenjem pobednika po kategorijama, završen je ovogodišnji PRKOS. Za pet dana publika je imala prilike da vidi šest predstava koje su nagrađivane na brojnim dosadašnjim smotrama. Završetkom PRKOS-a završen je i jubilarni 55. Festival kulture mladih Srbije.

kamen za pod glavu

PRKOS: "Ministarka" i "Čekajući Godoa"

Na četvrtoj večeri PRKOS-a knjaževčani su bili u prilici da pogledaju dve predstave, “Ministarka” i “Čekajući Godoa”. Najpre je publika gledala Nušićevu “Gospođu ministarku” u specifičnom izvođenju mladih iz Gradskog pozorišta Trebinje, da bi potom studenti treće godine Akademije umetnosti iz Prištine izveli tragikomediju Semjuela Bekata "Čekajući Godoa".

vođa

PRKOS: "Vođa"

Mladi glumci amateri omladinske scene pozorišta Bora Stanković iz Vranja odigrali su sinoć predstavu “Vođa” treće večeri ovogodišnjeg PRKOS-a. Predstava se sastoji iz tri adaptirane i dramatizovane pripovetke Radoja Domanovića Vođa, Danga i Kraljević Marko po drugi put među Srbima, a za uvod su iskorišćeni tekst Sihemljani i pesma Jututunska juhahaha Jovana Jovanovića Zmaja.

vođa

PRKOS: "Kaznena subota"

Druge večeri Pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta publika je u Domu kulture imala prilike da pogleda predstavu “Kaznena subota” Studija BIS iz Beograda. Predstava govori o nezahvalnom periodu odrastanja u srednjoj školi kada mladi iz svake generacije više dopuštaju okruženju i društvu da ih definiše ko su i šta su, nego što to čine oni sami.

kaznena subota

PRKOS: "Opera za tri groša"

Treći deo 55. Festivala kulture mladih Srbije koji nosi naziv Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta (PRKOS) počeo je sinoć u Domu kulture predstavom “Opera za tri groša” Teatra 5 iz Beograda. Ova predstava je čuveno delo Bertolda Brehta i predstavlja delo epskog teatra. Mladi glumci amateri maestralno su odigrali ovaj komad a knjaževačka publika je njihov trud nagradila gromoglasnim aplauzom.

opera za tri grosa

Željko Vasić i TwoFourTwelve

Poslednje večeri 55. Festivala kulture mladih Srbije Knjaževčani su uživali u muzici Željka Vasića.Popularni pop pevač, poreklom iz Zaječara, nastupio je u Gurgusovačkoj kuli.

DSC 2446

Koncert Milice Todorović

U Gurgusovačkoj kuli, osmog avgusta, u okviru 55.Festivala kulture mladih Srbije, konncert je održa Milica Todorović, mlada pevačica, koja je popularnost stekla u Zvezdama Granda.

ZAK 1286

Folklori i plesači

Treće veče Festivala kulture mladih Srbije bilo je u znaku igre - folklorne i moderne. Na platou Doma kulture nastupili su KUD ''Kopaonik'' iz Leposavića i Škola folklora ''Kolo'' iz Knjaževca, kao i devojčice iz Plesne škole ''Hani''.

DSC 0766

Opširnije...

Koncert benda "Hladno pivo"

Majstori pank - rok svirke iz Zagreba napravili su odličnu atmosferu na trećoj večeri najstarijeg festivala kulture na Balkanu.

DSC 1079